Projecten

Klik op het plaatje van een project voor meer foto's.


02 March 2020

De Drie Notenboomen

ART2B2 verzorgt al een aantal jaren in opdracht van de franchise organisatie De Drie Notenboomen de opnames van de Thomashuizen en Herbergiers in Nederland in het kader van de overnames door nieuwe ondernemers van de locaties. De opnames worden uitgevoerd naar de status van het gebruik van de gebouwen en is in het bijzonder gericht op het onderhoud en verplichtingen wat onder de verantwoording valt van de gebruikers/ondernemers. Ook worden eventuele aanvullende zaken die in het belang of onder verantwoording van de verhuurder vallen vermeld zodat deze geïnformeerd wordt van eventuele gebreken en/of verbeterpunten op de bezochte locaties. Ook voor het komend jaar staan er weer een aantal opnames gepland.


02 March 2020

Woonhuis

ART2B2 heeft voor de nieuwe eigenaar van een karakteristieke woning een aankoopkeuring uitgevoerd en in navolging hierop is gevraagd door Archi-Tech architecten voor ondersteuning van het uitwerken van een verbouwing aan deze woning. De woning is gebouwd in 1906 en de nieuwe eigenaar wil de woning uitbreiden met een uitbouw op de begane grond, het realiseren van een nieuwe buitenberging en de woning op te waarderen met energetische maatregelen.


02 March 2020

Thuismakers

Wonen bij September
Wonen bij September biedt wonen voor mensen met geheugenproblemen, in woonhuizen waar liefde, aandacht, betrokkenheid en gezelligheid voorop staan. September maakt kleinschalig wonen met particuliere zorg mogelijk voor een bredere groep dan alleen vermogende mensen. Zij doen dit door slimmer te organiseren met minder management en meer mensen op de vloer.
Thuismakers investeren en faciliteren in woonomgevingen voor mensen die meer nodig hebben dan stenen die worden gerealiseerd. Zo maken ze bij Thuismakers Nederland net een beetje mooier. ART2B2 heeft de opdracht gekregen om tijdens de bouw de belangen van Wonen bij September op de locatie Bodegraven te gaan begeleiden. De bouw is gestart in november 2018 en is eind november 2019 opgeleverd.


02 March 2020

Bonifatius School

Aan de Paradijslaan in Alphen aan den Rijn is de voormalige St. Bonifatius school omgebouwd naar een woongebouw met 14 appartementen. Dit markante gebouw is gebouwd tussen 1910 en 1937 en werd in 3 fasen gerealiseerd. De voorgevel is gemeentelijk monument evenals de oorspronkelijke entrees en trappenhuizen. Het schoolplein aan de achterzijde is ingericht met parkeerplaatsen en een berging gebouw en het terrein is afgesloten door middel van een stalen hekwerk. ART2B2 is door Tromp Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij gevraagd om tijdens de afbouw samen met de uitvoerder te kijken naar de bouw-fysieke onderdelen, het houden van een algehele voorschouw, de gezamenlijke ruimten en terreinen op te leveren met de VvE en 7 stuks van de in totaal 14 appartementen op te leveren en over te dragen aan de nieuwe eigenaren.

02 March 2020

Stichting Orion

Bij Stichting Orion is het plan opgevat om het kantoor aan de Boy Edgarstraat om te bouwen naar een kleine woongroep dat plaats biedt aan 4 bewoners die afhankelijk zijn van een rolstoel en 1 ambulante bewoner. Om dit te realiseren heeft ART2B2 de opdracht verkregen van OCS-Maatschappelijk Vastgoed en verder uitgewerkt, aanbesteed en begeleid. Zo zijn er onder andere een keukenopstelling geplaatst, een MIVA doucheruimte en een badkamer met ligbad gerealiseerd. De afwerking heeft weer een handtekening van ART2B2 meegekregen.


02 March 2020

Pachtboerderijen

ART2B2 heeft van ENL Bouwmanagent de opdracht gekregen om van 20 stuks, van totaal 61 pachtboerderijen van de Rijksvastgoedbedrijf, de bouwkundige status van de gebouwen in kaart te brengen conform de RgdBoei systematiek. De inspecties zijn uitgevoerd en verwerkt in hun gebouwenbestanden. Tevens zijn de energetische condities en de te nemen maatregelen conform de door Rgd opgestelde Cramerlijn ingevoerd. ART2B2 voerde deze inspecties uit op de boerderijen in de kop van Noord Holland en 2 stuks in West Brabant. De opnames zijn uitgevoerd van november 2018 tot januari 2019.


16 February 2018

Westpoort Amsterdam

Westpoort Amsterdam

BNP Paribas Real Estate beheert onder andere een groot aantal kantoren voor diverse internationale investeerders. Het in 2000 in gebruik genomen kantoor aan de Teleport Boulevard in het Westpoort gebied van Amsterdam was nodig toe aan een facelift. Studio Fabrick heeft hiervoor een ontwerp gemaakt om de entree en lobby naar een eigentijdse stijl te vertalen. ART2B2 is gevraagd om projectleiding te voeren en de uitvoering hiervan te realiseren. De entree pui werd vervangen in een meer open en transparante uitvoering en het entree gebied is omgetoverd in een “hotel” lobby waar men in een prettige omgeving kan overleggen of een presentatie geven. De gevel is voorzien van een groene wand en het bordes aangelicht met eigentijdse verlichting. Door het gebruik van natuurlijke materialen als bamboe en veel groen is er een natuurlijke sfeer ontstaan. Tevens is de naam van het gebouw veranderd van Teleport naar ONE20 verwijzend naar het huisnummer.


16 February 2018

Meubels & Keukens

Meubels & Keukens is een onderdeel van Leski Living.

Het magazijn van de woonwinkels van Leski Living in Zoeterwoude is door de jaren heen te klein geworden, maar in Alphen heeft Leski Living 20.000 m2 aan vloeroppervlakte tot zijn beschikking zodat zij de komende jaren kunnen doorgroeien. Meer ruimte betekent meer goederen uit voorraad leverbaar, en dat is weer interessant voor de consument. Eind 2017 is er begonnen met de bouw van kantoren aan het magazijn.
Archi-Tech architecten heeft de opdracht gekregen om dit uit te werken voor realisatie.
Inmiddels is de bouw gestart en heeft ART2B2 de opdracht gekregen voor het houden van toezicht en directievoering op de bouwkundige realisatie.


09 July 2017

VvE Utrecht

De VvE van een stedelijk monumentaal winkel- en woonpand in de binnenstad van Utrecht heeft ART2B2 gevraagd om het achterstallig onderhoud aan de buitengevels en dak in kaart te brengen en uit te werken in een plan van aanpak. Tevens is de wens geuit om het dak te voorzien van een goede isolatie. Omdat hier sprake is van een gemeentelijk monument heeft ART2B2 contact opgenomen met de betreffende ambtenaar van de gemeente Utrecht om op locatie de mogelijkheden te bespreken wat wel en wat niet kan worden toegepast om dit te realiseren. Omdat het Bouwbesluit voor Monumenten aangeeft dat het karakter en het profiel van het gebouw niet mag worden aangetast zijn de mogelijkheden beperkt. Uiteindelijk is er een voorstel uitgewerkt om een meer-laagse isolatiefolie op het dakbeschot aan te brengen waardoor het dak profiel niet zichtbaar zal wijzigen. De aanwezige holle dakpannen waren in een dermate slechte conditie dat deze niet meer konden worden hergebruikt. De ambtenaar heeft uiteindelijk aangegeven dat het voorschild dient te worden gedekt met een selectie uit de aanwezige zwart gesmoorde pannen en er 60% van de aanwezige pannen mogen worden vervangen voor een betere kwaliteit oude holle pannen voor de overige dakvlakken.
Met deze kennis is een voorstel uitgewerkt maar de VvE heeft uiteindelijk besloten dat deel van de uitvoering uit te stellen om het financiële plaatje rond te krijgen. De rest van de werkzaamheden, herstellen van het houtrot, vervangen van de zinken goten, voegwerk schoorstenen en voetlood herstellen, nalopen pannendak en loodslabben en het gehele schilderwerk van de buitenzijde heeft ART2B2 mogen uitvoeren.


09 July 2017

Theater Castellum Alphen aan den Rijn

ART2B2 heeft van de directie van het Theater Castellum in Alphen aan den Rijn de opdracht gekregen om de artiestenruimten, bestaande uit 11 kleedkamers en een artiestencafé, op te knappen. ART2B2 heeft zijn vaste relaties ingeschakeld om samen deze klus te klaren in een periode dat iedereen eigenlijk op vakantie wil. De grauwe wanden van de kleedkamers, gangen en artiestencafé werden wit gespoten, het artiestencafé voorzien van een nieuwe inrichting. Daarna zijn de kunstenaars van ons initiatief Rap&Graph in Theater Castellum onder onze begeleiding aan de slag gegaan en hebben de kleedkamers voorzien van kunstwerken. Door onze artistieke invulling is het artiesten kwartier omgetoverd in een creatieve setting die erg wordt gewaardeerd door de uitvoerende artiesten en hun crew.
Voor meer informatie over Rap&Graph zie www.galeriebeeldverhalen.nl/blog/beeld


09 July 2017

Chocolaterie Orion

Op verzoek van Stichting Orion heeft OCS Maatschappelijk Vastgoed ART2B2 ingeschakeld om dagbesteding van de chocolade werkplaats te gaan realiseren aan de Dorpsstraat 202d in Zevenhuizen. Hier zijn inmiddels ook de dagbestedingen van de keramiek, logistiek en de leerwerkplaats houtbewerking gehuisvest. De ruimte werd tot voor kort gebruikt door de Wereldwinkel maar inmiddels heeft ART2B2 deze omgetoverd in een echte chocolaterie. Hiervoor moest de redelijk kleine ruimte worden voorzien van een afgesloten deel voor het bereiden van de chocolade, het vullen van de mallen en “koel” afleggen van de halfproducten. De rest moest worden ingericht voor het vullen en afwerken van de producten (de chocolaatjes), een pantry, een verkoop balie en voldoende opbergruimte.
Het is ART2B2 weer gelukt om dit allemaal in te passen en het een eigen identiteit te geven. Als medewerkers en bezoekers stap je binnen in een echte Bonbonnière versterkt door chocolade kleuren en witte room op de wanden en plafond en met de altijd aanwezige geur van chocolade. Ze hebben het niet voor niks de Hemelse Heerlijkheid genoemd.


10 March 2016

Opleveringen woningen Rijswijk

ART2B2 is door BAB-Apeldoorn gevraagd voor de oplevering van nieuwbouwwoningen in Rijswijk die worden gerealiseerd in de nieuwe wijk Rijswijk Buiten. Deze nieuwe wijk is duurzaam opgezet, niet alleen in energie, de woningen zijn zelfvoorzienend met een warmtepomp en zonnecollectoren, maar ook ruim in opzet met standaard 2 parkeerplaatsen per woning in een groene omgeving. In deze wijk bouwt Roosdom Tijhuis 41 grondgebonden duurzame woningen met een energie neutrale label. Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert in onder andere huisvestingsprojecten. ART2B2 verzorgt de oplevering en overdracht van 21 van deze nieuwbouw woningen namens de aannemer aan de nieuwe bewoners.


10 March 2016

Stichting Orion

Orion is een zorginstelling voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de wijken Zevenkamp en Nesselande in Rotterdam en Zevenhuizen (gemeente Zuidplas) met 15 woonlocaties. Hier kan men samen met anderen wonen of wonen in je eigen appartement. Overdag is er mogelijkheid om in één van de 17 werkplaatsen te werken. Ook is er de mogelijkheid om buiten Orion te werken als vrijwilliger in een reguliere baan. Jongeren gaan naar school.
Orion bestaat sinds 1994 en biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een ZZP of een PGB. Daarnaast biedt Orion ondersteuning aan mensen in hun eigen huis en dagbesteding aan mensen die niet bij Orion wonen.

OCS Maatschappelijk Vastgoed heeft ART2B2 gevraagd om diverse werkplaatsen en het kantoor aan te pakken voor een beter gebruik van de ruimten. Als eerste zijn de wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Daarna diverse scenario’s opgesteld en voorgesteld aan de bestuursvoorzitter en de manager werkplaatsen. Hierna is een routekaart opgesteld met als uitgangspunt dat de werkplaatsen geen hinder zouden ondervinden van de werkzaamheden.
De volgende werkplaatsen zijn onder handen genomen:
Euritmie, Therapie Badruimte, Druk-Batik, Wol, Keramiek, Kaarsen, Bijzondere Groep Werk, Logistiek, Leerwerkplaats Hout, het kantoor en als laatste De Bezorgwinkel.
De werkplaats Keramiek is verhuisd naar de Dorpsstraat in Zevenhuizen met aan de straatzijde een winkel waar de producten van de diverse werkplaatsen te koop worden aangeboden.
De nieuwe Euritmie ruimte is nu gehuisvest in het voormalige zwembad dat volledig is aangepast aan de nieuwe functie. In de ruimte zijn 2 Yurts geplaatst voor de persoonlijke behandelingen die een bijzonder sfeer geven aan het geheel. De verlichting in de ruimte bestaat uit 20 rijstpapieren lampen die de sterren en planeten vertegenwoordigen waar de locaties van Orion naar zijn vernoemd. De voormalige kleedruimte is aangepast en het houten therapie bad staat hier nu opgesteld.
Ook zijn de buitenterreinen aan de nieuwe situaties aangepast waarbij zoveel als mogelijk de bestaande materialen zijn hergebruikt. Uitbreiding van de nieuwe afscheidingen zijn van kastanje hout en er is een kleine kapschuur van Douglas hout voor de Tuingroep aangekocht.
Op de Kwekerij is een buitenberging geplaatst voor de opslag van de tuinspullen.
Als laatste gaat de verhuizing van de Bezorgwinkel worden uitgevoerd. Deze gaat naar Takatukaland, een maatschappelijk project met een buurtvereniging, buitenschoolse opvang met speeltuin en een buurt tuinproject geïnitieerd door de gemeente Rotterdam.
Het hele traject is door ART2B2 uitgewerkt, aanbesteed, begeleid en opgeleverd. ART2B2 heeft hierbij de vrije hand gehad met de inrichting en afwerking zoals het idee van de Yurts als behandelruimten in de euritmieruimte, de kastenwand bij de Bezorgwinkel, de kastanje houten terreinafscheidingen, de stalen poort voor de afscherming van de binnentuin en nog veel meer. ART2B2 is dan ook trots op het bereikte resultaat.


21 February 2016

Schade herstel waterschade

ART2B2 is gevraagd om een onderzoek te doen naar de oorzaak van schade aan een gietvloer in een appartement in Alphen aan den Rijn. Bij het eerste onderzoek was de conclusie dat er een vochtophoping was opgetreden in de onderliggende dekvloer waarvan de oorzaak niet direct was vast te stellen. Na overleg met de verzekering is er een lekdetectie uitgevoerd met als resultaat dat de juiste oorzaak niet was vast te stellen door de aanwezige (dampdichte) gietvloer.
In overleg met de verzekering is besloten om de bewoners tijdelijk ergens anders te huisvesten, de gehele inboedel in opslag te zetten, daarna de gehele gietvloer te verwijderen en hierna een nieuwe lekdetectie uit te voeren. Omdat na het verwijderen van de gietvloer in de wasruimte veel water op de vloer lag heeft ART2B2 besloten om de aanwezige leidingschacht met een endoscoop te onderzoeken. De oorzaak was hiermee gevonden, een afgebroken aansluiting op de riolering. Na herstel van de riolering is de woning geforceerd gedroogd. De droogtijd van 6 weken bleek nodig omdat de dekvloer in de loop van jaren veel vocht had opgenomen en het stucwerk op diverse plaatsen van de binnen muren had aangetast. Na droging is het stucwerk hersteld en een nieuwe gietvloer aangebracht en de bewoners konden na 3 maanden hun woning weer betrekken.
ART2B2 heeft de totale aanpak van onderzoek, aanbesteding, verhuizing, uitvoering en oplevering verzorgd en kan tevreden terug kijken naar een goed eindresultaat.


21 February 2016

Vestia Vastgoedbeheer en Onderhoud

ART2B2 heeft in opdracht van Vestia Vastgoedbeheer en Onderhoud de directievoering gedaan en het toezicht gehouden op het revitaliseren van 3 stuks Thomashuizen. Het betreft hier de Thomashuizen in Vaals, Bunde en Balkbrug. Deze 3 Thomashuizen zijn van de eerste generatie en waren toe aan enkele modificaties voor zowel de bewoners als voor de ondernemers en een opwaardering van de energetische maatregelen. Alle drie de projecten zijn gelijktijdig uitgevoerd en voor het eind van 2015 opgeleverd. Tijdens de werkzaamheden konden de bewoners in het huis blijven wonen maar was er voor de ondernemers wel enige improvisatie nodig voor hun eigen woonomgeving. Op de locaties Bunde en Balkbrug werden de woonruimten van de ondernemers geheel verbouwd en op de locatie Vaals is de woonkamer en keuken van de ondernemers tijdelijk in gebruik geweest tijdens de verbouwing van de woonkamer en keuken van het bewonersdeel.
ART2B2, Vestia, de ondernemers en de bewoners kijken tevreden terug op het resultaat.

11 August 2015

Vestia

Vestia heeft ART2B2 de opdracht verstrekt voor het houden van toezicht en directievoering op het verbouwen van 3 Thomashuizen in Nederland. Deze Thomashuizen zijn van de eerste generatie die zijn gerealiseerd en komen in aanmerking voor een upgrading. De werkzaamheden zullen in september van dit jaar aanvangen en voor het einde van het jaar zijn afgerond. De Thomashuizen zullen in bedrijf blijven tijdens de werkzaamheden.


02 April 2015

De Drie Notenboomen

De Drie Notenboomen is opgericht in 2003 en gevestigd in Gouda. Zij zetten zich in om formules te ontwikkelen, die de zorg beter, goedkoper en leuker maken. De zorgformules van De Drie Notenboomen zijn Herbergier en Thomashuis.
Elke Herbergier en Thomashuis wordt geleid door twee zorgondernemers die zelf ook in de Herbergier of het Thomashuis wonen. De zorgondernemers zijn zelfstandige ondernemers die een Herbergier of Thomashuis runnen als franchisenemers. De Drie Notenboomen is de franchisegever en bewaakt onder andere over de formules en de kwaliteit. Als een zorgondernemer besluit om te stoppen als franchise wordt de betreffende locatie overgenomen door een nieuwe zorgondernemer. Om dit in goede banen te leiden en een goede overdracht te bewerkstelligen is ART2B2 gevraagd om voor de overdracht de status van deze locaties in kaart te brengen. Het betreft hier het opnemen en vastleggen van de zaken die vallen onder de verantwoording en gebruik van de huurder/ondernemer. Er zijn inmiddels diverse locaties in Nederland bezocht en in kaart gebracht.


02 April 2015

Archeon

Archeon is een archeologisch themapark in Alphen aan den Rijn. Het park toont de periodes vanaf het mesolithicum, de Romeinse periode en de middeleeuwen tot het jaar 1350. Tijdens de vele regen die gevallen is op 27 september 2014 is één van de goten boven de entree van het Romeinse Badhuis onder het vele gewicht van het verzamelde regenwater bezweken met als gevolg dat er twee jeugdige bezoekers van het park lichte verwondingen hebben opgelopen. ART2B2 heeft op verzoek van de directie van Archeon dezelfde dag ter plaatse de oorzaak en gevolg onderzocht en vastgesteld en tijdelijke maatregelen laten treffen om verdere problemen te voorkomen. Onder toezicht van ART2B2 is de betreffende gootconstructie hersteld en kon de ingang van het Romeinse Badhuis enkele dagen later weer in gebruik worden genomen.


24 October 2014

Nul-meting voor verhuur industrieel vastgoed

ART2B2 is door WDP gevraagd om een nul-meting te doen op een van hun aangekochte distributiecentra. WDP is een organisatie die intelligente warehouse-oplossingen biedt met de nadruk op het ontwikkelen en verhuren van semi-industrieel en logistiek vastgoed. Het bezit, ontwikkelt en beheert semi-industrieel en logistiek vastgoed. Men is vooral actief in Belgiƫ Nederland en Noord-Frankrijk. In Roemenie breidt WDP zich uit met nieuwe opslagoplossingen. Onlangs heeft WDP een groot distributiecentrum overgenomen in Alphen aan den Rijn en gaat een deel van het kantoor en opslagruimte verhuren aan een internationaal verhuisbedrijf. Voor de ingebruikname van dit te verhuren deel heeft ART2B2 een zogenaamde nul-meting voor huurder/verhuurder uitgevoerd.

24 October 2014

Zwamonderzoek Amsterdam

Het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal te Amsterdam is de plek voor theater, dans en muziek van verrassend jong talent en bijzondere voorstellingen van bekende makers. Het theater is het afgelopen jaar intern aangepast, de installaties opgewaardeerd en de buitengevels en daken gerestaureerd. De gevelkozijnen vertoonden op veel plaatsen sporen van houtrot. Namens de directievoerder van de eigenaar heeft ART2B2 onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van zwammen en schimmels in de bestaande kozijnen met de vraag of de bestaande kozijnen wel kunnen worden gerenoveerd/gerestaureerd en wat er nodig is om de aanwezige zwam te bestrijden? Tijdens de opname zijn sporen van bruinrot-veroorzakende schimmels (zwam) in diverse onderdelen van de gevelkozijnen waargenomen. Op en in het metselwerk rondom de kozijnaansluitingen zijn geen zwam- en schimmelsporen aangetroffen. Conclusie van het onderzoek: De kozijnen kunnen worden gerestaureerd door het verwijderen van de door bruinrot aangetaste houten delen tot op het gezonde hout.

24 October 2014

Funderings onderzoek

Voor een particulier opdrachtgever heeft ART2B2 een funderingsonderzoek uitgevoerd op een tussenwoning met monumentale status in het oude centrum van Oudewater. Het onderzoek was noodzakelijk om gegevens te verkrijgen voor de constructeur. De woning zal namelijk grondig worden verbouwd en uitgebreid. Juiste gegevens van de fundering en opbouw ontbraken in de archieven van de gemeente dus is ART2B2 gevraagd de aanwezige fundering op locatie te onderzoeken.

17 June 2014

Futura

Voor Futura Onroerend Goed BV gaat ART2B2 de oplevering van de locatie Oudewater houden en het Beheer & Onderhoud verzorgen.

17 June 2014

Active Cues vermaken demente ouderen

Monobanda, gespecialiseerd in interactieve installaties, heeft ART2B2 gevraagd een mobiele installatie te maken voor de Active Cues. De installatie is 12 november 2013 gepresenteerd op de Creatieve Challenges beurs in de RAI te Amsterdam. Active Cues is een project van Hester Andriesen (TU Delft en onderzoeker bij CRISP onderzoekprogramma). Onderzoeker Hester Andriesen van TU Delft ontwikkelt speciale games waar alzheimerpatienten mee geholpen kunnen worden De Active Cues installatie is het resultaat van de spelelementen die voor mensen met Alzheimer aantrekkelijk zijn omdat ze een beroep doen op die delen van de hersenen die nog niet of nauwelijks door de ziekte zijn aangetast. Deze spelelementen leveren ervaringen op en zetten aan tot fysieke bewegingen die bevorderlijk zijn voor hun welzijn.

12 March 2014

Opleveren

Definitie van oplevering: De oplevering is het moment waarbij een partij die het werk heeft aangenomen, vaak de aannemer, dit werk als klaar bestempelt en het overdraagt aan haar opdrachtgever die dan de geleverde prestatie aanvaardt. Na de oplevering zal de opdrachtgever de financiele afspraken nakomen onder de vooraf gestelde voorwaarden (garantietermijn) die ingaan op het moment dat de overdracht heeft plaatsgevonden. Opleveren betekent voor velen niet meer dan dat het klaar is! Maar dat is niet altijd waar. Er volgt nog een garantietermijn en afspraken waarbinnen de vastgestelde opleverpunten dienen te zijn afgehandeld. Dat betekent ook dat aan het einde van de garantietermijn een proces-verbaal van einde onderhoudstermijn dient te worden opgesteld. U kunt de oplevering laten uitvoeren door een onafhankelijke deskundige. Deze kan dan vaststellen of de geleverde prestatie(s) conform de afspraken plaats hebben gevonden, of de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden voldoende is en of er geen andere gebreken zijn. En kan de afhandeling van de opleverpunten en einde onderhoudstermijn worden vastgelegd. Iets wat nogal eens door een opdrachtgever over het hoofd wordt gezien. ART2B2 heeft veel kennis en ervaring met het houden van opleveringen. De afgelopen jaren heeft ART2B2 op meer dan 45 kleinschalige zorgprojecten in heel Nederland de voorschouw en oplevering verzorgt. Maar ook nieuwbouw woningen en verbouwingsprojecten zijn door ART2B2 opgeleverd. ART2B2 begeleidt ook de bouwkundige oplevering en keuringen van de liftinstallaties in de kleinschalige zorgwoningen voor een van haar opdrachtgevers. Wilt u meer weten wat opleveren door ART2B2 voor u kan opleveren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

11 March 2014

Bouwtechnische keuringen

U heeft uw oog laten vallen op een nieuw huis of bedrijfspand maar u wilt ook weten in welke technische staat deze verkeert. Dan kunt u besluiten om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren door ART2B2. Door het laten uitvoeren van een keuring heeft u de beschikking over een rapport dat inzicht geeft in de bouwtechnische staat van het pand. In het rapport worden de bouwtechnisch belangrijke bouwdelen opgetekend in een checklist waarbij de kosten worden aangegeven voor het herstellen van de gebreken. Zo beschikt u direct over een overzicht van eventuele herstel- en onderhoudskosten. Dit kan van pas komen als u wilt onderhandelen over de aankoop. De rapportages worden opgesteld conform het Model-Bouwkundige Rapport en voldoen aan de voorwaarden en normen van de Nationale Hypotheek Garantie. ART2B2 biedt ook de mogelijkheden voor het uitvoeren van een bouwkundige opname voor een specifieke inventarisatie (nul-opname) van de conditie van een gebouw. ART2B2 verzorgt ook de vastlegging van de bouwkundige staat van een gebouw voorafgaande aan een nieuwe huurperiode. Na beeindiging van de huurperiode kan dan worden vastgesteld of het gebouw in dezelfde staat wordt achtergelaten als bij de start van de huurperiode. Voor meer informatie kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak.

23 February 2014

Thomashuis Houten

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een monumentale dwarskop boerderij naar een Thomashuis. De gevels van het woonhuis zijn weer in de oorspronkelijke stijl gestucadoord en de rieten kap is opgedekt. De vloer van de deel is vervangen en op een gelijk niveau gebracht. De tuin is aangelegd door leerlingen van het Welland College in het kader van werkervaring. Het initiatief hiervoor lag bij RTV Utrecht en is vastgelegd in een docu en uitgezonden op het lokale tv station. Thomashuis Houten is het 100ste Thomashuis en de officiele opening is verricht door Koningin Maxima.

15 January 2014

Thomashuis Streefkerk

Projectbegeleiding en toezicht op het verbouwen van een oude boerderij aan de voet van de Lekdijk in het dorpje Streefkerk. Van de voormalige boerderij zijn alleen de buitengevels grotendeels bestaand gebleven. Het was een forse ingreep maar het is een plaatje van een Thomashuis geworden. Een compliment voor de Woningbouwvereniging Beter Wonen (en voor de aannemer).

11 December 2013

Licht Op Hout

Monobanda kreeg in 2012 de opdracht van het Centraal Museum Utrecht voor het realiseren van een uniek project genaamd "Licht Op Hout". Het resulteerde in een interactief licht- en geluidskunstwerk, speciaal gemaakt voor het ruim 1000 jaar oude schip dat wordt tentoongesteld in de gewelfkelder van het museum. ART2B2 is hiervoor door Monobanda benaderd om mee te denken over de opbouw van de installatie. De mogelijkheden waren nogal beperkt omdat het schip en de ruimte aan veel regels moest blijven voldoen. Uiteindelijk is het gelukt om een projectie installatie te ontwerpen die voldeed aan alle eisen en wensen. ART2B2 heeft hiervoor de technische hardware ontwikkeld en geplaatst. Monobanda deed de rest. Resultaat is een bijzondere ervaring voor de bezoekers.

08 December 2013

Herbergier Wognum

Interim als toezichthouder in de allerlaatste fase van de realisatie op de verbouw van het voormalig St. Agnes klooster in Wognum naar een Herbergier. Het klooster was hiervoor in gebruik door de voormalige DSB Bank.

08 December 2013

Buurtcentra Alphen aan den Rijn

In samenwerking met Archi-Tech architecten zijn in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn in het kader van reorganisaties 3 stuks buurtcentra omgebouwd naar Multi Functionele Centra. Door deze maatregel is het aantal buurtcentra verminderd en zijn de aangepaste accomodaties uitgerust voor haar nieuwe taken.

06 December 2013

Thomashuis Zwijndrecht

Directievoering en toezicht op de verbouw van een voormalige stadsboerderij en stoeterij in de gemeente Zwijndrecht.

06 December 2013

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een voormalige veeboerderij aan de voet van de IJsseldijk in de gemeente Ouderkerk aan den IJssel. De huiskamer biedt een magnifiek uitzicht over de uitgestrekte polder.

06 December 2013

Herbergier Tilburg

Interim als projectleider, directievoerder en toezichthouder op de realisatie van een Herbergier in een voormalige kloosterschool.

06 December 2013

Herbergier Zoetermeer

Projectbegeleiding en toezicht op de realisatie van een Herbergier in Zoetermeer. De bouw is een kopie van de oorspronkelijke boerenschuur met hooioverkapping. De hooioverkapping is uniek en moest terugkeren in het kader van het monumentale karakter. Deze eis van de gemeente Zoetermeer is door de architect uitgewerkt naar een gebouw met een agrarische uitstraling.

06 December 2013

Thomashuis Sumar

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouw van een rietgedekte Friesche boerderij naar een Thomashuis. Om het Thomashuis ligt een grote tuin met achter de woning een natuurvijver. Het riet van de kap is in zijn geheel vervangen.

06 December 2013

Brandweer Hollands Midden

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouwing en uitbreiding van het opleidingscentrum op de kazerne van Waddinxveen in opdracht van de Veiligheidsregio Midden Holland afdeling Brandweer. Voor dit project is samengewerkt met Archi-Tech architecten uit Alphen aan den Rijn.

06 December 2013

Thomashuis Beesd

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouwing en uitbreiding van een voormalige woning en bedrijfsruimte naar een Thomashuis. De bedrijfsruimte was gevestigd in een voormalige hooiberg waar zich ook een prive zwembad bevond. Tussen de voormalige hooiberg en de woning is de nieuwe woonkamer gebouwd waardoor het is omgevormd tot een mooi geheel. Op de nieuwe gevels van de tussenbouw zijn zwarte houten delen aangebracht wat veel voorkomt in de Betuwe.

06 December 2013

Thomashuis Harich

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouw van een Friesche boerderij naar een Thomashuis. In de deel is een compleet nieuwe betonvloer aangebracht. Tevens is er een staalconstructie in gemonteerd om de stabiliteit van de oude stalmuren te waarborgen.

06 December 2013

Vervangen liften

Op 5 Herbergiers zijn de liften vervangen omdat deze veel storingen en geluidsoverlast gaven voor de gebruikers. Liften vervangen terwijl de Herbergiers in bedrijf zijn vraagt veel van iedereen. Vooraf zijn er tijdelijke trapliften aangebracht. Voor het monteren van de nieuwe liften moest er een liftput worden aangebracht wat een behoorlijke ingreep was. De bestaande betonvloer en fundering werden er uit gesloopt en een nieuwe put aangebracht. Op een lokatie werden ook heipalen geslagen in de nauwe liftschacht. Met een gedegen voorbereiding, gezamelijke afspraken en een strak uitvoeringsschema zijn alle 5 liften binnen de gemaakte afspraken gerealiseerd.

06 December 2013

Spoorwegen Pensioen Fonds

Opname van een 0-meting op de kantoren van het Spoorwegen Pensioen Fonds te Utrecht. Reden voor het houden van een 0-meting zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een trambaan langs het gebouw in het trace van de huidige busbaan. De inspectie is voornamelijk verricht om inzicht te krijgen in de bouwfysieke onderdelen van de gebouwen en de conditie van de binnen- en buitengevels. De rapportage is opgesteld om in een later stadium te kunnen aantonen wat de conditie was voor de aanvang van de werkzaamheden aan de trambaan.

06 December 2013

Cascade

Cascade is een project van 30 stuks villawoningen op een inbrei locatie in de gemeente Leidschendam. Op dit project is in opdracht van de aannemer een kwaliteits controle op de uitvoering gevoerd met als doel een project zonder opleverpunten.

06 December 2013

Thomashuis IJmuiden

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouw van een monumentale stadsvilla in IJmuiden. De villa was oorspronkelijk een dokterswoning met praktijk. De villa is nu omgebouwd naar een Thomashuis. De oorspronkelijke details en glas in lood ramen zijn bewaard gebleven.

06 December 2013

Thomashuis Middenmeer

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een voormalig aardappelbedrijf met woning naar een Thomashuis. In het Thomashuis is de oude eiken houtconstructie als zichtbaar element bewaard gebleven wat een mooi contrast geeft tussen de oorspronkelijke bouw en de nieuwe functie na de verbouw. In de achtergevel zijn de voormalige grote deuren vervangen voor een glazen gevelpui waardoor er veel licht binnentreedt.

06 December 2013

Thomashuis Goirle

Directievoering en toezicht op de verbouw van een herenhuis naar een Thomashuis in de gemeente Goirle.Ondanks dat de woning pas 10 jaar oud was bleek er veel achterstallig onderhoud te zijn, onder andere door de aanwezige gelamineerd vurenhouten kozijnen. Deze zijn vervangen voor hardhouten kozijnen en de woning is opgewaardeerd naar een C-label.

02 December 2013

Thomashuis Schoonhoven

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouw van een voormalige monumentale bedrijfsruimte met stadswoning in het oude centrum van de zilverstad Schoonhoven. Het pand is jaren als kantoor in gebruik geweest door de afdeling Bouwen & Wonen van de gemeente Schoonhoven maar is nu omgebouwd naar een Thomashuis.

29 November 2013

Retail

Projectcoordinator bij de realisatie van een nieuwe Shoeby Store in Papendrecht, Dordrecht en Bussum.

29 November 2013

Thomashuis Moordrecht

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een monumentaal stadspand op de IJsseldijk in het oude centrum van Moordrecht. Het pand is ooit in gebruik geweest als smederij, kerkgebouw en woonwinkel. Het is nu omgebouwd naar een Thomashuis.

29 November 2013

Supermarkt

Projectcoordinator voor het ombouwen van 3 stuks Super de Boer supermarkten naar een C 1000 Rood in Zevenaar, Hardenberg en Egmond aan Zee. Sallant detail is dat bij de opening in Egmond aan Zee bekend werd gemaakt dat de winkels van C 1000 zijn overgenomen door Jumbo.

29 November 2013

Thomashuis Zoetermeer

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw en aanbouw van een boerderij naar een Thomashuis. De woning is aangeduid als gemeentelijk monument, de stal is vervangen voor nieuwbouw. Op het terrein is gelijktijdig een Herbergier gebouwd. Het Thomashuis en de Herbergier zijn beide voorzien van een warmte-koude installatie.

28 November 2013

Thomashuis Spierdijk

Verbouw van een rietgedekte stolpboerderij naar een Thomashuis in de uitgestrekte polder bij het plaatsje Spierdijk. De fundering en begane grondvloer is in zijn geheel vervangen evenals de rieten kap.

28 November 2013

Thomashuis Alphen aan de Maas

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een voormalige pastorie naar een Thomashuis en uitbreiding met een woonhuis voor de ondernemers in de gemeente Alphen aan den Maas.

27 November 2013

Herbergier Dronrijp

Directievoering en toezicht op de verbouw van een voormalig boerenbedrijf naar een Herbergier in de gemeente Dronrijp. Het bedrijfsgedeelte was al voor de aanvang herbouwd nadat het was uitgebrand. De woning is gespaard gebleven en dient nu als woonhuis voor het ondernemersechtpaar.

27 November 2013

Brandweer Hollands Midden

Projectmanagement, directievoering en toezicht op de verbouw van de kazernes in Alphen aan den Rijn en Gouda in verband met de reorganisatie van de brandweer regio Hollands Midden.

27 November 2013

Thomashuis Nieuwerbrug

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouw van een rietgedekte woonboerderij naar een Thomashuis in de gemeente Nieuwerbrug.

27 November 2013

Thomashuis Warmenhuizen

Projectbegeleiding en toezicht op de verbouwing van een oude pannengedekte stolpboerderij in het dorp Warmenhuizen. De ingreep was van dermate grootte dat alleen de kap in stand is gebleven. De rest, inclusief fundering is vernieuwd. Een bijzondere uitdaging.

27 November 2013

Gewichtskliniek

Opdracht voor een deelinrichting en interne aanpassingen van een gewichtskliniek op de vestigingen Haarlem en Rotterdam.

26 November 2013

Brandweerkazerne Aarlanderveen

Projectbegeleiding en toezicht op de afbouw van de nieuwe brandweerkazerne te Aarlanderveen in samenwerking met Archi-Tech architecten.